Underskatta inte det som händer i duschen!

Många av min mest kreativa och kloka idéer får jag i duschen eller precis när jag ska somna/vakna. Vad är det som händer?


Det är ganska uppenbart att vid båda dessa tillfällen släpper jag taget. Jag sitter inte framför datorn och anstränger mig att få idéer, jag jobbar inte aktivt med att tänka, utan jag bara ÄR en stund. Och att jag bara är, innebär inte att hjärnan slutar fungera. Den jobbar på, vårt undermedvetna är aldrig avslaget.


Men grejen med det undermedvetna, de tankeprocesser som snurrar runt i andra former än det medvetna, logiska tänkandet, är att vi inte kan tvinga det.  Det tar sin tid, det tickar på i bakgrunden och vi får bara acceptera att vi inte kan skynda på det, stressa igång det eller bestämma en deadline för det. Det som ska komma fram gör det – när vi ger det utrymme.


Det kan göra underverk att flytta sitt fokus om man kört fast. Stäng ner det medvetna tänkandet en stund: ta en promenad, en dusch, meditera, påta i trädgården, måla naglarna, gör yoga, ta ett träningspass. Det viktiga är att du släpper taget om de medvetna tankarna. Då ger du plats för det undermedvetna att komma upp med andra lösningar.


Se inte sådana här aktiviteter som ineffektiv tid – för det är tvärt om. Då ger du din hjärna tillfälle att utnyttja hela sin kapacitet. Prova - ta 20 minuter och gör något roligt som du går upp helt i – och ge akt på om det förändrar ditt tänkande.


Vilka intressanta tankar kommer att komma upp i ditt medvetna tänkande då?

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln