När det blir tuuuungt

Vissa dagar är det bara tungt.

 

Ibland mentalt tungt. Jag har min göra-lista, men har inte egentligen lust. Jag skulle mycket hellre göra något annat. Det som står på listan känns mest som "borde", jag hittar ingen glädje alls i det.

 

Ibland känns det som om allt omkring mig är tungt. Jag ska svara på ett mail - skriver en lång stund och skickar sen: men mailet studsar. Jag ska ringa ett antal personer, men får inte tag på någon. När jag ska skriva ut krånglar skrivaren. Jag hittar inte det där papperet som jag behöver precis just nu, och som jag vet låg på skrivbordet igår...

 

Flowet vägrar infinna sig och det är lätt att tappa sugen. Vad ska jag göra då, när det är så där trögt? Hur ska jag komma förbi det?

 

Jag hörde mig för bland yeh yehs vänner och fick lite förslag: ta en tupplur, gå och göra något annat en stund som är roligt  eller att attackera ett större problem, sätta en deadline och jobba på som bara den för att få det gjort. Själv använder jag irritationsprincipen - vad irriterar mig mest runt omkring mig just nu? Och så tar jag itu med det, för att sen kunna gå tillbaka till göra-listan. Intressant är att alla strategierna går ut på att ta ett steg åt sidan och göra något annat.

 

Hur mycket jag än borde göra en sak så är vi ändå överens om att det inte är kreativt att försöka fortsätta jobba med det. Gör något annat för att sedan komma tillbaka till det.

 

Någon jag pratade med sa att när det är trögt är det inte rätt. Du är på väg åt fel håll. Och det kan finnas en viss sanning i det - men det gäller att fundera om trögheten beror på att det är fel, eller om det handlar om att jag inte vill lyckas. Om jag lyckas kommer det att innebära att jag måste göra vissa saker och ta ansvar för mitt resultat. Så återigen gäller det att ta ett steg åt sidan och titta på vad som händer: är det fel eller är det en undermedveten strategi att misslyckas?

 

Men handen på hjärtat  - en del saker är ju faktiskt bara inte speciellt roliga, men de måste göras. Då gäller det att hitta strategier för att jag ska göra dem ändå. Jag antar att det är de samma som man använder för att få barn att göra som man vill: mana, muta, hota. Och lova att du får göra något roligt sen...

 

Vilka tröghetsfällor har du?

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln