Oj, sa jag det...

Jag var på fest igår. Riktig, gammeldags fest, med liveband och bärs. Många snack med helt okända människor – och ett och annat snack med såna som jag träffat för väldigt länge sedan. Musik som gjorde mig glad, massor av nya människor, feststämning. Allt det där som behövs för en bra fest.

 

Så här dagen efter inser jag att det tar på – jag är trött… Huvudet är lite luddigt, kroppen protesterar lite och så kommer eftertankarna. Vad gjorde jag, vad sa jag till vem, hur smart var det…? Det är bara att inse att ibland släpper man på kontrollen, vilket gör att oväntade saker händer.

 

Är det bra eller dåligt? Det beror på. Hur mycket man släpper kontrollen. Går det för långt så man gör saker som inte är bra för en själv eller någon annan och genererar destruktivt beteende är det definitivt inte bra. Har man en tendens att alltid gå för långt måste man ta tag i det och skaffa sig bra strategier. Jag har vänner som inte dricker och ibland tackar nej till fester – för de vet att det blir destruktivt. Heder till dem, de tar ansvar för sig själva.

 

Men ett mindre släpp på kontrollbehovet kan vara bra, speciellt för den som fastnat i kontrolltänk. Det gör ingenting att du gjorde eller sa något mindre övertänkt. Ibland är det okey. Hellre det än att du sitter i ett hörn och inte låter dig utsättas för livet. Det är läskigt för det kan få konsekvenser… Återigen, att ta ansvar för sig själv – att våga leva, att våga släppa.

 

Vi tar ofta till alkohol eller andra droger för att hitta släpp-knappen. Men vet du – det behöver man egentligen inte! Jag skulle lika gärna kunnat strunta i bärsen men ändå släppt kontrollen lite. Det handlar mera om att våga. Att våga vara bland människor, att våga visa sig mänsklig, att våga sträcka ut en hand till okända människor utan att veta om de tar den.

 

Kom ihåg att konsekvenserna oftast bara finns i ditt huvud. Om någon inte tar din hand så kan du bestämma din reaktion på det. Det betyder inte att alla i hela världen hatar dig – det kanske bara betyder att just den personen är en skitstövel…

 

Gå ut och våga! Gå utanför din konfortzon. Gör något annorlunda. Våga prata med okända. Du kan bli avvisad – men du kan också få jättebra snack med nya personer, nya vänner och nya intryck som utvecklar dig som person.

 

När ska du våga nästa gång? Hur hittar du din släpp-knapp?

 

//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln