Nagellack och regnbågar

Vare sig färgat nagellack eller regnbågar har någon egentlig funktion. Men de finns ändå. Precis som konst, färgade ögonlinser och olika färger på mopeder. Och eftersom de finns kan man misstänka att de egentligen har en funktion.

 

För många år sedan läste jag kommunikationsvetenskap och som en del i vår utbildning ingick färglära. Där utgick vi från hur människor reagerar på färger. Att färgpsykologin fungerar och att det finns företag som använder sig av det inser man om man kliver in på första bästa hamburgerbar. De vet att vissa färger gör oss mer hungriga och har använt sig av det i inredningen.

Färgerna påverkar våra känslor.

 

Något mer då? De är också en signalfaktor – ett illrött nagellack säger något om dig som person, helt svarta kläder något annat. I vårt moderna samhälle blir de här signalerna mer och mer viktiga. Färgsignaler är ett sätt att definiera sig själv. Precis som kläder, saker och åsikter.

 

Är jag en person som är försiktig? Är jag en person som vågar mer än andra? Följer jag normer eller försöker jag sticka ut? Vem är jag idag? Och imorgon? Och i det kan en så enkel sak som färgen på nagellacket och min moped vara ett hjälpmedel. De kan få stå för det inre som jag vill presentera.

 

Regnbågarna då? I alla fall för mig representerar de hopp, tilltro. Att naturen själv bjuder mig på ett vackert skådespel gör mig verkligen glad. Jag njuter av upplevelsen. Det ger mig något mer, den hjälper mig att utvecklas.

 

Så vad kommer jag fram till: att färger påverkar våra känslor, hjälper oss att definiera oss själva och bjuder på upplevelser som leder oss framåt. Alltså har både nagellack och regnbågar en funktion.

 

Vilken är din älsklingsfärg? Vad säger det om dig?

 

//yeh yeh coach 2010-08-13

Ps: Själv älskar jag färger med stuns i, som riktigt, rejäl ceriserosa. Det är jag!

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln