Vad har jag egentligen?

Vi börjar bli hungriga. Det är nog lunchdags, men ingen har planerat in att vi även idag ska äta något...  ”Jag springer till affären och handlar något snabbt”, säger någon. Och visst, det löser ju problemet snabbt, men jag brukar alltid hejda mig och fundera på vad som redan finns. Finns det något i kylen, frysen och köksskåpet som går att kombinera ihop till en bra måltid?

 

Är det inte ett lite typiskt beteende? Vi behöver något. Och springer och köper det. Efteråt inser vi att vi redan hade just den saken eller en liknande, i skåpet, garderoben, källaren eller på vinden. Vi har bara inte koll på var vi har lagt den.

 

En annan variant är när jag vet att jag har en ”sån”, men inte har en susning om var jag lagt den. Kan den vara här, eller där, eller i källaren? Letandet tar dock alldeles för lång tid och ska vi få saker och ting gjort måste vi göra en snabb problemlösning.

 

Det är lätt att inse att den bästa lösningen på problemet är att städa bland sina saker, inte ha mer än man har koll på och tänka en extra gång innan man handlar på sig mer saker. Men nu är vi ju alla människor… Och vi är inte alltid så rationella, välorganiserade och effektiva som vi vill vara. Men vi kan ju sträva mot det.

 

Det är lätt att bli överväldigad av alla saker vi ska administrera i våra liv. Mat, kläder, möbler, hygienartiklar, böcker, grejor osv.  Och strävandet mot ordning blir en stressfaktor och stjäl mängder av energi. Man blir trött bara av att tänka på allt som borde organiseras och städas upp. Och jag vet varför jag blir så trött – jag ser hela bilden på en gång. Vardagsrummet, förrådet, det utrivna badrummet, röran i klädkammaren, alla böcker som behöver rensas ut – det blir alldeles för mycket att orka med.

 

Jag måste nog träna mig på att låna hästens skygglappar och bara se en sak i taget. Det räcker med att fixa en sak. Det gäller att sätta upp ett lagom stort projekt och strunta i resten. Jag tror att mitt närmaste projekt är att få ordning i sovrummet. Vilket betyder att jag struntar i det andra – det får komma sen. Det ger mig mer energi om jag fokuserar på ett projekt.

 

Du kan ta det lugnt – röran kommer inte att springa ifrån dig, den går ingenstans... Du har hela resten av ditt liv att ta itu med det. Och just nu känner jag att jag kan strunta i att vi inte har riktigt koll på vad som finns i kylen, frysen och matskåpet. Vi hinner ta tag i det så småningom.

 

Var är ditt fokus? Finns det någon röra som du behöver prioritera just nu?

//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln