Regnvädren i livet

Jag sitter i min stuga i skogen. Det regnar ute, av och till. Ibland lyser solen en stund, sedan lyser den med sin frånvaro. När jag var ute för en stund sedan sken solen samtidigt som det regnade – allt fick en annan färg och lyster, verkligheten blev skarpare och fick något magiskt över sig. Nu sitter jag inomhus och hör regnet knattra på plåttaket. Och plötsligt är det som om någon däruppe slagit på vattenkranen fullt ut – det öser ner.

 

En sådan här dag är som en allegori över livet. Vi har stunder då solen lyser, allt är lätt och enkelt, det går att vara utomhus utan skyddsutrustning i form av regnjackor, stövlar och mössor.  Livet trillar på, det är inte svårt. Vi gör det vi ska och vill, vi äter, sover och lagar mat. Inget är störande.

 

Så kommer det en skur. Saker blir jobbiga, vi måste ta beslut eller något går oss emot. Vi behöver vår mentala skyddsutrustning i form av strategier, förklaringsmallar och hjälp av andra människor.

 

Sen kan solregnet komma. Allt blir magiskt: du blir kär, du får det där jobbet du ville ha, du åker på den där resan du sparat till.  Men det finns en tagg i det. Regnet. Det där inte alldeles enkla som gör att du måste anpassa dig till en ny människa, en ny situation eller lära dig nya saker.  Men som samtidigt utvecklar dig och för dig framåt.

 

Men plötsligt kommer en störtskur. Något som du inte förutsett händer. Det kan vara motgångar, sjukdom och död. Och störtskuren kan pågå länge. Så länge att du glömmer bort hur det var när solen sken. Enda sättet att beväpna sig är med vetskapen att störtskurar tar slut så småningom. Glöm inte det när det känns som om livet är en enda stor störtskur!

 

Det jag inte räknat med här är vinden. Vinden som för dig från en plats till en annan. Den som blåser iväg regnmolnen och får det att klarna upp. Vinden är vår vän, den som hjälper oss att utvecklas och får iväg oss mot ett annat håll.

 

Sånt hinner man tänka när man sitter i en stuga i skogen.  Men jag tar med tankarna hem till stan och tar fram dem när jag ställs inför nästa regnväder.

 

Hur är ditt väder i livet just nu?

//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln