Hästen älskar att åka skridskor!

Jag sitter på bussen och tittar på en liten tjej i vagn. Hon har en liten väska i knät fylld med plastdjur och andra små figurer och hon leker intensivt med dem.  Hon plockar upp en häst som får skritta runt i locket och plötsligt säger hon: ”Hästen älskar att åka skridskor!”

 

"Hupp!", hickar min vuxna fantasi. Hur skulle det se ut om en häst försågs med skridskor. Men vem vet, det kanske skulle gå alldeles utmärkt – det är bara min tanke som begränsar. Flickan är kanske fyra år och har fortfarande tillgång till hela sin fantasi: inga lektioner, upplevelser eller tillsägningar har begränsat den ännu.

 

För det hon gör är honnörsord inom det som kallas kreativitet. Teo och Fredrik Härén, som jobbar som kreativitetskonsulter, brukar uppmana oss att öva på det här sättet. Ta två olika begrepp och sätt ihop dem – vad får du då? Hon tog häst och skridskor och satte ihop dem och fick ett helt nytt tankesätt.

 

Det här är inte enkelt, det kräver att man låter sitt sinne vara öppet och tillåter tankar utanför det vanliga. Och inte förkastar de nya tankarna på en gång. Det kan finnas något i dem om man tänker en gång till.

 

Jag börjar fundera på vad jag skulle få om jag satte ihop mina två senaste blogginlägg  - ett om änglar och det senare om flaggor. Vad får jag då? Ängelflaggor? Hur skulle de se ut och vad skulle man ha dem till? Finns det några som gärna skulle vilja ha ängelflaggor?  Alternativt Flaggängel – vad kan det vara? En liten metallgrej som ser till att linorna inte slår på flaggstången? Eller något man har istället för flaggstångsknopp? Eller kanske något man kan sätta i toppen av kyrkor istället för kyrktuppen? Eller….

 

Visst är det spännande. Och framför allt sätter det igång processen hos oss. Processen att vara kreativ, tillåta tokiga tankar och framför allt släppa in det som är nytt. Det finns en liten uppfinnare i oss alla, det gäller bara att låta uppfinnaren få ta plats.

 

Vill du få mer inspiration om kreativitet läs gärna mer på Teo och Fredrik Häréns hemsida http://www.interesting.org/default.aspx  och på min kamrat Kristian Borglunds Kreativa verkstad på facebook: http://sv-se.facebook.com/pages/Kristian-Borglunds-kreativa-verkstad/150682844945945.

 

Vilka två saker som är aktuella för dig skulle du kunna kombinera och göra något nytt av?

//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln