Smaka på världen!

Mitt emot mig på tunnelbanan sitter en pappa med ett litet barn. Barnet har precis hittat sina egna händer och fångar upp saker som kommer förbi. Nu får han tag på pappans fingrar – och vips har han dragit in dem i munnen. Han är i det orala stadiet, när man måste smaka på världen och känna efter med tunga, smak och lukt.

 

Jag tänker att det är en utgångspunkt som är intressant. En utgångspunkt som vi kanske kan använda för att inte livet ska bli så allvarligt.

 

När vi provar något nytt i livet är vi lärda att vi ska hålla på ett tag. Det kan ta tid innan vi förstår det fullständigt och det är en dålig egenskap att lägga av direkt man får en motgång. Vi ska fortsätta, annars har vi nog dålig karaktär. Vilket ibland har till följd att människor fortsätter med saker bara för att de ska, inte för att de egentligen vill.

 

Visst låter det helt knasigt att fortsätta med något fast vi egentligen inte vill. Men så ser det ju ofta ut – vi går kvar på en tråkig kurs för att man borde genomföra den, vi går kvar på träningen för att vi redan har betalat och då ska man vara med, vi umgås med människor som är energitjuvar. Och mycket styrs av att vi ska och vi borde.

 

Jag säger inte att vi inte ska kämpa lite. Ibland är ju saker värda att kämpa för. Och vissa saker kräver att vi går igenom grunden innan vi kan uppskatta dem. När de första fem träningarna var avklarade så blev det ju faktiskt kul…  

Men när vi fortsätter och fortsätter med saker som inte är så kul, som inte ger oss något, som tar mer energi än det ger – då är det dags att se världen som ett litet barn. Om det lilla barnet hittar något som smakar riktigt illa så spottar det givetvis. Hela den äckliga tuggan skickas ut igen, det var inte intressant, inte gott.

 

Och istället för att gå med tanken att vi misslyckats med något, använder vi tanken: ”Jag smakade på det här, men det var inte gott!

 

Vad har du smakat på, men som smakar surt och bittert? När ska du sluta med det?

//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln