Väderspänningar

Det är septembermorgon och regnet slår mot fönstret.  När jag drar upp rullgardinen är det grått, grått utanför. En av orkanerna från Centralamerika har blåst över Atlanten, bullrat ut och landat hos oss i form av ett grått molntäcke och regn. I sådana lägen är det lätt att tappa humöret och fundera på att krypa ner i sängen igen.


Vädret bara är och vädret är opåverkbart. Vi irriterar oss på det ibland. Kanske just för att det är opåverkbart, vi kan inte göra något åt det. Om inte annat är det ett gemensamt samtalsämne som vi kan uppehålla oss kring länge. Det är ett tryggt samtalsämne, vi kan jubla och klaga och känna gemenskap med varandra för att vi ”står på samma sida”.


Som coach skulle jag nu vilja skriva att ”vi kan inte påverka vädret, men vi kan påverka vår inställning till det”. Och det är sant till en viss grad, men väder påverkar oss betydligt mer än vi har klart för oss. En del är otroligt känsliga för negativa och positiva joner i luften och svajar både fysiskt och mentalt av det. Själv vet jag att huvudvärken kommer som ett skott om det är för djupt lågtryck.


Visst försöker jag vara positiv. Men det är inte alltid så lätt när huvudvärken sitter som ett moln bakom pannbenet. Jag vill bara ha högtryck igen. Naturligtvis kör jag mental peptalk och säger till mig själv att det bara är regn, det är bara att klä sig rätt. Men det hjälper inte när hela jag är trög pga lågtrycket. Det grå går över – det köper jag för är det något vi verkligen vet är det att efter regn kommer sol.


Men just idag väljer jag istället att låta mig själv vara trög, långsam i tanken och i behov av vila. Och om jag kan acceptera att det är vad jag behöver, så kan jag släppa lite på irritationen. Och min inställning förändras bara genom den tankeförskjutningen – det gör inget att det är en grå-dag, det kanske är precis vad jag behöver just nu.


Hur reagerar du på väder? Hur skulle du vilja tänka om det?

//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln