Skyddskläder för coacher och konsulter

(bild: www.fotoakuten.se) (bild: www.fotoakuten.se)

Jag är på väg till jobbet och radion dunkar ut rockmusik i bilen. Jag lyssnar på de privatdrivna rockstationerna, vilket innebär att de med jämna mellanrum sänder reklaminslag.


En tuff stämma dundrar ut ett budskap om rejäla skyddskläder som ser till att du inte skadar dig på jobbet. Det är tydligt att jag inte räknas till stationens genomsnitts- lyssnare. Men jag börjar ändå fundera på hur skyddskläder skulle se ut i mitt yrke som coach och konsult.


Kanske väst i teflon, så jag inte låter andras problem bli mina egna? Jag finns för mina klienter i alla lägen, även i kris – men för att jag ska vara empatiskt och kunna fungera som stöd måste jag vara klar över att klientens problem inte är mina. Teflonvästen skulle hjälpa mig i lägen där andras problematik hotar att krypa under huden på mig.


Byxor med knäskydd för de tillfällen jag måste vara ödmjuk inför situationer som uppstår och ställa mig på knä? Vara på samma nivå som klienten, inte vara så tuff, utan följa med på klientens resa.


Öronproppar som silar vissa frekvenser? Det är lätt att dras med i människors berättelser, bli en del av dramat, och glömma att lyssna efter det viktiga. Att höra det som sägs mellan raderna och det som egentligen är problemet.


Skyddsglasögon med spegelglas? Spegelglas som hjälper min klient att se sig själv. Skyddsglas som ser till att jag inte använder ett eget filter, en egen agenda, när jag jobbar med klientens frågor.


Handskar, så jag inte får valkar i händer när jag gräver och ställer besvärliga frågor. De där som gör att klienten måste reflektera och se sig själv och världen på ett annat, nytt sätt.


Skyddshjälm med uppkoppling? Jag behöver verkligen vara inkopplad och använda min intuition när jag arbetar. Känna efter, läsa kroppsspråk, lyssna på tonlägen. Hjälmen måste också kunna ta emot ett par törnar när vi går in i en mur eller barriär och behöver hitta en ny utgångspunkt.


Bilden av mig och mina kollegor som arbetar med coachning och konsulting iförda skyddsvästar, knäskyddsbyxor, öronproppar, skyddsglasögon, handskar och hjälm är rätt kul att tänka på. Det är nog bäst om vi håller oss till imaginära skyddskläder... Men tanken är både humoristisk och trösterik – jag klarar mig, jag har skydd!


Vilka skyddskläder skulle du behöva på ditt jobb? Kan du ta på imaginära skyddskläder innan du går hemifrån?

//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln