Mitt hem är min spegel

Bild: www.fotoakuten.se Bild: www.fotoakuten.se

Ibland när jag kommer hem blir jag glad, andra gånger blir jag bara frustrerad över hur det ser ut: att väggen inte är målad, att det ligger saker och dräller på golvet eller att alla skor sopats ihop i en stor hög. Jag tror det här är väldigt viktigt. Att känna sig glad när man kommer hem och kliver in genom ytterdörren betyder mer än man tror.


Vi blir hela tiden påverkade om hur det ska se ut i våra hem – inredningsprogram på tv, glossiga magasin och inredningstips i kvällstidningarna. Dessutom översvämmas vi av inredningsbutiker som erbjuder oss ett koncept, en livsstil. Är du en modern citychic slicker med blanksvarta luckor i köket eller en retrospektiv 1700-talsåterblickare som omger dig med grå sideboards och marmorljusstakar? Är du en färgstark kreativ person som inreder med egna konstverk eller älskar du vitt, trots att det är totalt opraktiskt i en barnfamilj?


De flesta av oss inreder inte våra hem som ett helt koncept. Vi lever våra liv, samlar på oss saker från olika håll och under olika delar av vårt liv. Vi ärver ett och annat. Flyttar ihop och slår ihop två olika lägenheter med olika stilar till en. Ibland kan det kännas frustrerande – och det kanske skulle vara både smart och mer estetiskt tilltalande att slänga ut ett och annat. Men det är ju alla dessa ihopsamlade saker som utgör det vi varit med om i livet.


Saker har en tendens att bli representanter för olika delar av våra liv. Det går bara inte att göra sig av med den lilla bänken köpt under studietiden – för då känns det som om den perioden i livet verkligen är slut. Då gäller det att komma ihåg att saker bara är saker.


Behåll inte saker som du blir ledsen av eller som påminner dig om ett gammalt liv som du inte vill tillbaka till. Spara det du gillar, behåll de möbler som du tycker om – se till att det du möter i ditt hem är något som ger dig det du behöver, det kan vara energi eller lugn eller glädje. Strunta i trender, strunta i borden och strunta i vad som andra tycker är god smak. Det viktiga är ju faktiskt att du ska bli glad när du kliver över tröskeln.


Hur ser det ut hemma hos dig? Vad är viktigt för att du ska må bra och trivas?

//yeh yeh coach

Etiketter: skratt lycka energi

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln