Prioriterar du dig själv?

Jag är hemma och försöker kurera en förkylning. Det är inte så mycket jag kan göra, även om jag gärna vill intala mig att Echinea, C-vitaminer och Kollodialt Silver hjälper.

 

Jag inser nämligen varför jag är förkyld. Det har varit lite för mycket fest på sistone. Musikfestival, konsert, middagar ute, utflykter... Jag har verkligen roat mig, samtidigt som jag jobbat rätt mycket. Tyvärr har det medfört för lite vila och sömn.

 

Kroppen är sinnrik. När den inte får det den behöver, talar den om det för mig. Det är bara det att jag är lite dålig på att lyssna. Visst har märkt att jag varit trött, men jag har struntat i det och kört på.

 

När jag inte lyssnar, blir kroppen irriterad. Den skulle nog vilja skälla på mig, men det går inte. Så den får ta till mer uppenbara sätt att skaka om mig; den blir sjuk. Oftast lite diffust, men alldeles tillräckligt för att jag ska märka av det och måsta slå av på takten. För jag vet att om jag i det läget kör på och vägrar lyssna, blir jag sjuk på riktigt.

 

Det är inte alltid vardagen gör det så lätt att stanna upp. Jobb ska göras, matplanering och storhandling fixas, barn ska skjutsas eller annat. Men visst går det att göra halt, det gäller bara att ha prioriteringarna rätt.

 

Vad är viktigast? Projektet på jobbet eller att jag är frisk, tillfixat hem eller att jag är frisk, barnens fritidssysselsättningar eller att jag är frisk? Någon sa till mig vid ett tillfälle när jag lite desperat kände att jag var tvungen att göra en massa saker, men inte mådde riktigt bra: "Om du inte har dig själv, så har du ingenting!"

 

Alla våra måsten snurrar på och det är inte alltid så lätt att bromsa. Men har det gått så långt att kroppen skäller på dig – då är det dags. Bestäm dig för att det är prioriterat att vara frisk! Och det är en sak som du kan göra, som kan vara svårt att se – be om hjälp! De allra flesta hjälper gärna till om vi bara ber om det. Och de som inte vill hjälpa dig när du mår dåligt: se till att inte ha dem i din närmsta krets, de kommer bara att ta energi av dig.

 

Hur mår du? Vad är den viktigaste prioritering i ditt liv? Går du själv först eller någon annan?

//yeh yeh coach (som ska ta en tidig kväll!)

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln