I will always love you

Jag har just dukat fram frukosten. Hör ett konstigt läte från den öppna balkongdörren. Är på väg för att kolla upp det, det låter som ett skadat djur. Men så hör jag att det är ett barn som sjunger.

 

Det låter svårt, ibland går hon över till att mest låta. Tonerna svajar lite och mitt musiköra duckar. Men så hör jag vad det är hon sjunger. Hon har gett sig på Dolly Partons sång "I will always love you" som Whitney Huston hade en sådan megahit med.

 

En riktigt svår sång. Glidningar mellan toner, det går oerhört högt och barnet håller sig i rätt tonart, fuskar inte med att sjunga i en lägre tonart (som jag skulle göra). Det är inte alltid hon prickar rätt och hon kan inte hela den engelska texten. Då chansar hon och det blir nästan rätt.

 

Jag sitter vid min frukostmacka och känner att jag beundrar den lilla tjejen. Hon ger sig på något svårt. Hon backar inte för att hon inte riktigt kan. Hon skäms inte för att det inte låter hundra procent rätt. Hon gör det ändå!

 

Det är ju det enda sättet du kan lära dig något. Att träna. Att acceptera att du inte kan från början. Att strunta i att det inte är perfekt. Att göra något för att det är kul och för att du kan.

 

Ju äldre du blir, desto högre krav har du på dig själv. Det blir svårare och svårare att inte kunna, att vara nybörjare. Skammen över att inte kunna får ta över framför glädjen i att lära sig något nytt.

 

Nä, jag ska tänka om! Jag ska ta mig an livet som en liten tjej som sjunger en låt som är aningen för svår. Och strunta i att omgivningen tror att ett djur har skadat sig.

 

Vågar du vara nybörjare? Vågar du göra något dåligt?

//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln