Tänka tankar till punkt

Gammalt strykjärn

Jag står och stryker. Av och till. Jag har ett speciellt sätt att stryka – jag ställer upp strykbrädan i hallen och kopplar in strykjärnet. Sedan får det stå där hela dagen. När jag går förbi passar jag på att stryka "i farten". Det innebär att det drar ut på tiden, men å andra sidan blir jag inte uttråkad och trött i ryggen.

 

En sådan här "strykardag" är viktig för mig, för den brukar generera en hel del annat. När jag stryker hinner jag tänka. Händerna gör det som ska göras, det sitter i ryggmärgen. Samtidigt får tankarna spelrum. Jag hinner reflektera över saker som hänt, fundera över saker jag vill och ska göra och ibland poppar det upp en ny idé.

 

Jag går ifrån och fixar med de saker som tankarna lett fram till: skickar ett mail, ringer ett samtal, stoppar tillbaka en sak på sitt rätta ställe. För varje sak sprider sig lugn i mig. Och jag känner mig dessutom ganska nöjd med mig själv.

 

Att få tänka sina tankar till punkt är oerhört viktigt för lugnet i oss. Alla som har för mycket att göra, har småbarn, eller har anhöriga som behöver extra hjälp, har svårt att hinna tänka. De stunder då vi får vara själva i vårt huvud, är guld värda. Tyvärr är det väldigt lätt att stoppa in något annat som ska göras på den lilla lediga tid som finns.

 

Men ditt huvud är viktigt! Se till att ge dig själv tanke-tid. Planera in sådan tid, ge dig själv möjligheten. Jag stryker – och på det sättet hittar jag en tidsglipa utan några speciella krav.

 

Vad behöver du för att hitta tanketid? Göra något? Planera något annat?

 

//yehyeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln