Vad är dina styrkor?

Vi har flyttat verksamheten och i förra veckan var det dags för inflyttningsfest. Jag var inte inblandad i planeringen för kvällen, men skulle naturligtvis vara där. Jag räknade med att jag skulle behöva hjälpa till med möblering och framdukning.


I sista stund blev jag dock involverad i planeringen och jag gjorde som jag brukar: gick rakt in och strukturerade upp vad som skulle göras, när och vem som hade ansvar för vad. Jag skrattade lite åt mig själv, jag tar alltid den rollen.


Men så insåg jag – det är en av mina styrkor. Jag är bra på det, så det känns självklart för mig att göra det. Det är lätt för mig, jag ser strukturerna och kan bena upp saker. För mig är det som att bygga lego, det finns en massa bitar och jag sätter ihop dem så att det blir en helhet.


Alla har styrkor. Något vi är extra bra på. Många tror att det måste vara något speciellt, något svårt, men så är det inte. Det kan vara att planera, men också att laga mat eller att prata med folk.


Många har svårt för att se sina egna styrkor. Det är inte så konstigt, det är ju helt självklart för dem själva: "Det är väl inget speciellt med att planera en middag och laga mat?" Jo, för den som inte kan det eller som har svårt att få ihop de olika koktiderna är det svårt. Du har en förmåga som de inte har!


När jag träffar människor blir de ofta svarslösa när jag ställer frågan om vad som är deras styrkor. De måste ofta fundera ett extra varv och ibland behöver jag ställa många följdfrågor. För är det något jag lärt mig, är det att alla människor har styrkor. Det gäller bara att definiera det. Alla är bra på något.


Vad är du bra på?
//yehyeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln