Neeej, inte förkyld igen!

Näsapa... Näsapa...

Det har varit en alldeles förfärligt vinter hälsomässigt. Förkylning på förkylning, influensa, hosta och mer förkylning.


Att vara positiv och glad i en sådan period är inte det lättaste. Det mesta jag planerat har går i stöpet, de trevliga träffarna med vänner har inte blivit av då någon av oss hela tiden är sjuk och mycket tid har gått åt till att avboka möten och försöka hitta nya tidsglipor.


Varje sjukdomsperiod har gjort att jag halkat efter i jobbet och behövt jobba lite extra de dagar jag varit på spår. Jag är trött. Jag funderar på hur jag ska komma igen: låsa in mig och inte träffa folk som kan smitta mig, vägra gå på möten och säga nej till alla trevliga förslag om aktiviteter med kompisar? Inget känns speciellt kul.


Nej, det är nog bara att kapitulera för livet. Det där som pågår utan att jag kan påverka allt. Blir jag sjuk, så blir jag. Jag fortsätter att göra roliga saker, träffa människor, sköta mitt jobb – och hoppas på det bästa. Jag kan hjälpa till med att äta bra, stoppa i mig extra vitaminer, försöka gå och lägga mig i tid och på bästa sätt ta hand om mig själv.


Frågan är vad jag ska göra med min mentala trötthet. De elaka små tankarna som poppar upp: "Det är ingen idé att boka in..." , "Jag kanske inte orkar..." eller "Nä, nu smittar den här personen mig..." De måste hanteras på något sätt. Jag kan strunta i dem och göra saker ändå eller jag kan bestämma mig för att vända dem till positiva tankar: "Jag bokar in, det går säkert bra...", "Jag får energi av det här..." och "Jag håller mig frisk...".


Jag vet inte om tankarna påverkar hur ofta jag blir förkyld, men jag vet att positiva tankar höjer min energinivå. Jag orkar mer för att jag tror att jag orkar mer. Jag kan vara mer positiv, något som jag definitivt tror påverkar mitt allmänna mående. Är jag mer positiv, mår jag bättre, även om jag blir förkyld.


Så nu ska jag nog ta och tala strängt till mig själv varje gång jag ramlar ner i negativt tänkande. Påminna mig själv om att det inte hjälper och att det definitivt inte ger mig energi. Och så ska jag tillåta mig själv att vara trött och vila. Efter den här vintern är det okey att jag går på lägre varv.


Hur hanterar du perioder av sjukdom? Vad kan du göra och tänka annorlunda?
//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln