Glädjen i små saker

Ibland är det små saker som gör oss glada. Jag sitter och tittar på en ny ljuslykta som jag köpt. Jag tycker den är jättefin och blir glad när jag ser den. Den som stod där innan har fått en annan plats som är mycket bättre. Jag känner mig nöjd över att det blev så bra.


Häromdagen mådde jag inte så bra och sa för mig själv att jag skulle vilja att en kompis hälsade på, så jag hade någon att prata med. Senare samma dag dök först en kompis och sedan ytterligare en vän upp, utan att vi hade kommit överens om det. Jag blev så glad.


Inga stora saker. Nej, men det behöver inte vara så stort alltid. Ibland räcker det med de små sakerna. Att prata med en vän, att något får en ny plats eller att någon säger något snällt. Det gäller bara att få syn på dem.


Jag brukar ta en liten stund varje kväll och fundera på vad jag är tacksam över. Vad var bra idag, vad är jag glad över att jag har i mitt liv, har det hänt något roligt? Det är ett mycket bra sätt att se vad jag har att uppskatta i mitt liv. Ikväll blir nog ljuslyktorna och den fantastiska tillgången på ström (igår hade vi strömavbrott) och telefon (så jag kan ha kontakt med mina klienter trots att ryggen krånglar) tre saker som jag är tacksam för.


De dagar det är riktigt bedrövligt (vi har alla sådana dagar), kan jag i alla fall vara tacksam över att dagen är över.


Vilka små saker blir du glad över? Vad är du tacksam för?
//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln