Tekniken, tiden och jag

Jag provar ett par nya hörlurar till datorn. Och allt bara funkar. Drivrutinerna installeras automatiskt, ljudnivån funkar på direkten, min Skype-telefon frågar direkt om den ska använda de nya hörlurarna.


Jag blir glatt överaskad. Det är precis så här jag vill att saker ska fungera, men vi har så många tekniska lösningar omkring oss så det normala är att det trasslar. Jag förväntade mig en stund med tekniskt fixande, kolla ljudnivåer, lägga till dem i olika program osv.


Idag hade jag till och med avsatt tid för trassel, något jag är väldigt dålig på i vanliga fall. Och då snubblar jag på verkligheten. Då tar jag fram hörlurarna två minuter innan ett viktigt samtal och så blir jag fördröjd 10 minuter medan jag försöker få det att fungera.


Det kallas ställtid. Den där tiden vi behöver för att gå från ett till ett annat. Transportera oss, få det tekniska att fungera, ställa om huvudet till en ny verksamhet. Det är en halvtimme här, fem minuter där eller en hel timme där. Jag är väldigt dålig på att komma ihåg det där med ställtider.


Jag har ofta bråttom, växlar mellan verksamhet och förflyttar mig frånplats A till B. När jag glömmer bort att beräkna ställtiden blir det inte speciellt bra. Jag blir stressad, jag kommer för sent och jag glömmer saker. Det är inte den slags person jag vill vara. Så jag måste hela tiden påminna mig om det och planera in extra tid.


Så nu när jag har testat mina hörlurar i förväg, drivrutinerna installerade och det tekniska på spår – då är det mycket lättare för mig att vara den person jag vill vara imorgon när jag behöver dem för ett viktigt samtal.

 

Planerar du för ställtid? Behöver du ändra något?
//yehyeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln