Lev som en hund

Vi fikar i trädgården. I ordet ”vi” innefattas hunden Maja. Hon är väldigt lydig och lägger sig ner när hon blir tillsagd. Men hon studsar upp igen – det är ju så spännande. Hela livet är spännande. Någon kommer, måste hälsa. Någon tappar något – vad var det? Vad hördes från vägen? Vore det inte kul att leka en liten stund?


Maja kan inte dölja att hon är glad och nyfiken. Svansen viftar mest hela tiden och hon är social och vill vara med. Hon tigger inte, men skulle någon tappa något från bordet gäller det att vara uppmärksam.

Jag tänker att jag ska låna lite av hennes inställning till livet. Utgångspunkten ”ja, vad kul!” gör ju allt roligare, även det som är ganska trist och tråkigt. Om jag städar med utgångspunkten ”ja, vad kul!” – så blir ju städningen helt annorlunda. Även om jag egentligen tycker att det är tråkigt - eller egentligen tycker jag det är ointressant – så får jag en annan skjuts i det jag gör.

Jag funderar också på drivkrafter – Majas drivkrafter tror jag handlar om lek, mat och social samvaro. Alla är starka drivkrafter med mycket energi i. Dags för mig att fundera på hur jag kan hitta starka drivkrafter även för det som jag inte tycker är så roligt. Jag har kommit på att om jag ser städningen som en tävling finns det mer energi i det. Kan jag använda någon annan drivkraft?  Kanske social samvaro, dvs att städa tillsammans med någon annan, skulle kunna vara något?

Jag tror att Maja är ganska klok i sitt hundskap. Hon gör inte saker så svårt. Och hon gör inte så ofta motstånd, utan följer med livet och försöker hitta lek, mat och social samvaro i allt hon gör. Jag ska nog också fundera på hur jag kan följa med i livets vindlingar på ett enklare sätt, försöka se hur jag kan använda mina drivkrafter i det som ska göras. Och vifta mycket på svansen och skutta av glädje.

Hur kan du leva mer som en hund?

//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln