Det är inte hur man har det…

Häromdagen satt jag i solen vid en lunchrestaurang och hörde tre gråhåriga tanter som pratade. De lunchade, drack vin och diskuterade livet, framför allt karlar. Skrattande kom de fram till att ”Nä, han är inget att satsa på” och ”Jag ska gifta mig när jag blir 80!”.

Jag blev så himla glad. Precis så hoppas jag att jag kan förhålla mig till livet när jag kommer upp i deras ålder. Inte vara en offerkofta som bara diskuterar sjukdomar, utan en glad, accepterande (krämpor lär man ju ha) tant som pratar livsbejakande ämnen.

Vi är olika. Vissa har lätt att falla in i offerrolen, identifiera sig med svårigheter och prata negativt. Andra tar allt med en klackspark och är glada vad som än händer.

Det är inte hur man har det, utan hur man tar det, brukar man säga. Och precis så är det. Jag kan ibland ramla in i negativt tänkande, speciellt när jag får ont i kroppen. Den stora skillnaden från tidigare är att jag blivit medveten om det och kan fånga mig själv när det blir för mycket.

Ibland kan jag börja skratta när jag hör min inre dialog. Neg-, neg-, negativt. Då säger jag till mig själv på skarpen: ”Släpp det nu! Vad finns det som är positivt med det här då?”

Och när det händer kan jag se att jag nog kan bli en gråhårig tant som har nära till skrattet. Jag ska göra en överenskommelse med mina kompisar att vi ska sträva mot det!

Vem vill du vara – offerkoftan eller positivisten?
//yeh yeh coach

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln