Jag väljer två!

Jag tar snabblunch på en av våra snabbmatskedjor. Jag tycker det är intressant att spana in människor och idag noterar jag en medelsålders man i jobbarkläder. Han verkar ha tittat in för ett mellanmål, för på hans bricka står bara två glassar.

Jag undrar om det ska komma någon fler, men ingen dyker upp. Det går ju inte att beställa glass för någon långt i förväg, den smälter ju, så det verkar som om han beställt båda till sig själv. Kanske tycker han att en glass blir för lite, han är ju en stor karl. Men glass till mellis känns för lite i så fall. Kanske är han riktigt sötsakstokig, men hans utseende tyder inte på det. Kanske äter han alltid två glassar på eftermiddagen. Eller så är han ledsen och behövde extra mycket tröst.

Ja, vad vet jag. Tanken om att välja två fastnar dock hos mig. Att välja överflöd, att välja mer, att tillåta sig överdåd. Och jag tänker inte på mat, för det har en tendens att fastna på höfterna, men tänk om vi kunde välja på det sättet för allt annat som är positivt i livet. Att välja dubbel glädje när man är glad, att älska dubbelt så mycket och att vara dubbelt positiv till sådant som händer i livet.

Du kanske invänder: ”Jamen, när något är dåligt då?”  - då tycker jag att vi ska halvera i stället – det måste ju bli rätt: dubblera på ett ställe och halvera på ett annat. Så när du blir ledsen, halvera lessenheten och dubblera något positivt istället.

Jag vet att det inte är så lätt, men tankeexperimentet är spännande. Nästa gång något positivt händer ska jag tänka: ”Jag väljer två!” och när något ledsamt händer ska jag försöka med ”Nu måste jag dubbla något positivt!”. Vad har jag att förlora? 

Vad behöver du dubblera och halvera?
//yeh yeh coach

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln