Att vara i trög-läge

Det är måndag morgon. Jag vaknar och det är tungt. Kroppen vill inte, huvudet känns inte med och helst skulle jag vilja be världen dra åt pepparn. Men det funkar ju inte något vidare, så jag kliver upp, försöker få liv i kroppen, dricker en kopp te.

Sonen kommer uppraglande och ser ut som jag känner mig. Jag ringer kollegan som vi kommit överens, men hon är också helt groggy. Det är alldeles som om det är en trött dag.

Det är inte första gången jag upplever det här. Alla är trötta, det är tungt. Visst skulle jag känna mig mer unik om det bara var jag som var i trög-läge. Då kanske det var extra synd om mig och jag skulle ha en ursäkt för att inte göra saker. Men om fler än jag känner på samma sätt kanske det finns andra anledningar.

Varför inträffar det här för många samtidigt? Någon pratar om astrologiska stjärnkonstellationer, någon annan om tarotkort och en del om Guds vilja. Jag tror ibland att vi ger oss själva för stor betydelse och glömmer bort att vi är fysiska varelser på en jord som kräver balans. Väder, ljus, mörker och årstider är delar av en större balans som påverkar oss mycket mer än vad vi tror. Själv är jag väldigt väderkänslig, en klok gumma skrattade en gång åt mig och sa: ”Du känner ju av lågtrycket när det är i Tyskland!”

Men om jag ska vara helt ärlig – så kanske jag inte har varit så snäll mot min kropp i helgen. Jag har ätit och druckit saker som kanske inte var så bra för mig, jag har inte varit ute så mycket som jag skulle behövt, inte gått och lagt mig i tid, gjort lite för mycket - jag har helt enkelt inte tagit hand om mig.

Min kropp och mitt mående är mitt ansvar. Missförstå mig rätt – ibland mår jag psykiskt väldigt bra av att missköta mig lite. Gå på fest, vara uppe länge, strunta i måsten och borden. Så jag väljer det. Men när ”baksmällan” kommer ser jag inte min roll. Det är mycket lättare att skylla på annat – att jag är sjuk, att Merkurius går i retrograd, att det är ett straff.

För ska jag vara helt ärlig tror jag att det är så här – det är höst och mörkt, jag vill göra roliga saker och planerar in sådana, jag missköter mig lite. Och allt detta får konsekvenser. Trist, men sant. Men när jag ser min egen roll, kan jag kanske acceptera min trötthet på ett annat sätt. Det är helt okey att livet är tungt, eftersom jag gjort roliga saker. Långsamt, långsamt kommer jag tillbaka. Imorgon är det tisdag!

Hur mår du idag? Varför?
//yeh yeh coach

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln