Tvätta håret med en sked

Kan man tvätta håret med en sked? Du svarar nog nej, du vet ju hur du brukar tvätta håret och det är inte så. Du vet hur du brukar göra och du vet att du brukar få rent hår av det.

Men om du märker att du inte längre får rent hår, att ditt liv kantas av bad-hair-days, då är det dags att hitta på något annat, göra något nytt. Det finns ett talesätt som säger ”Om du tänker samma tankar och gör samma saker, förvänta dig samma resultat.”

När du ser att du inte får de resultat som du vill ha, då är det dags att förändra något. Men just i den här fasen blir många stående, handlingsförlamade. Det är svårt att veta vad som är nästa steg. Många gånger har människor frågat mig: ”Vad ska jag göra nu? Vad ska jag välja? Hur vet jag att det blir rätt?”

Det går helt enkelt inte att svara på, det finns inget svar. Du vet inte innan om det blir rätt eller fel. Något som kan vara väldigt frustrerande och som gör att vi kanske inte tar något beslut alls. Men blir du stående för länge och funderar så händer ju ingenting. Du får inte ens ett dåligt resultat.

Jag tycker det här är intressant, jag har intervjuat flera personer om hur de vet att de gör rätt saker. De svarade lite svävande om magkänsla, visioner och målsättningar. Ett av svaren kändes dock helt rätt för mig: ”Det vet man inte. Man måste helt enkelt pröva.”

Så när du blir stående och inte vet vad du ska göra härnäst, bara välj något – och gör det. Du förflyttar dig mentalt, får ny information och ökar din kunskap. Det kanske inte blir rätt, men då vet du det.

Lätt sagt, men inte alldeles enkelt när man t ex står inför att välja en tre-årig utbildning. Men gör då något annat som hjälper dig att välja. Prova en liten sak som är ny. Gå ett två-timmars seminarium i något av ämnena (finns massor på nätet). Läs en bok. Skicka ut en fråga på facebook. Försök hitta någon att intervjua. Ta en långpromenad och tänk på något annat. Gör plus-minus listor. Allt som är annorlunda kommer att berika ditt tänkande. Att inte göra något och bara vänta på att vetskapen ska ramla ner i huvudet på dig är inte ett så troligt scenario.

Så när du återigen behöver tvätta håret, prova att göra det med en sked. Första gången går det inte alls, att gnugga håret med skeden gjorde ingen skillnad. Men när du gjorde det kom du på att du kunde hälla schampo i skeden. Du går och lånar ett annat schampo av grannen och provar att tvätta med det. Och du får ett annat resultat. Bara för att du provade något galet, så fick du en ny idé.

Vad behöver du prova? Vad skulle ett myrsteg vara?

//yeh yeh coach

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln