Skitväder eller tillfälligt väderomslag?

Häromdagen hällregnade det, blåste och var kallt. Det var som ett riktigt novemberväder, trots att det är februari. Jag hann vara ute i regnet så länge att jag blev helt genomblöt.

Det intressanta var att jag inte reagerade som jag brukar på att bli blöt och kall av novemberväder. Då vill jag oftast gå hem, krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet. Nu blev jag blev inte alls så där deppad. När jag funderade på varför, insåg jag att det beror på att jag vet att det är februari och att vi går mot ljusare tider. Det här var något tillfälligt.

Det vi tror ska hända påverkar hur vi uppfattar den situation vi är i just nu. Människor som är positiva ser alltid det som är bra, även när det som händer inte är så kul. Och de negativa ser bara till det dåliga, eller rättare sagt, de ser katastrofscenarierna och räknar med att det kommer att gå åt skogen.

De flesta av oss är väl positiva ibland och negativa ibland. Men visst är det värt att ofta påminna sig själv om att det blir lättare att ta saker när du har en positiv inställning. Kan vi se på livet med lite mer förtröstan om att det kommer att bli bra, så gör det allt betydligt lättare. Då kan vi ta att det är skitväder och vi blir genomblöta, för vi vet ju att det går mot ljusare tider.

Vad skulle göra ditt liv lättare om du kunde se det med en mer positiv inställning?
//yeh yeh coach

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Framgångsbyrån STHLM. » Det är inte hur man har det…:  ”Jag är helt med i överenskommelsen! Härlig bloggpost! Kram I”

  • Dom högljudda tonåringarna » Resan till Köpenhamn:  ”Hejsan! Kul att vi verkligen kunde vara en inspiration för dig och din blogg! Ka..”

  • Ylva Ekdahl » Träd som läker:  ”Tack Anna-Lena, Vore jättetrevligt att följa med någon gång. Nu ligger Hagapark..”

  • Anna-Lena Tegebro » Träd som läker:  ”Hoppas du mår bra! Hagaparken har underbara träd, jag cyklar där någon kväll var..”

  • Lisa Moraeus » En effektivitetsdusch:  ”Jag diskar. Funkar utmärkt. Liksom att vattna krukväxterna.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln