Konsultprofil Ylva Ekdahl

Bakgrund


Ylva Ekdahl har mångårig erfarenhet av arbete som personalhandläggare och rekryterare inom det  privata näringslivet, men också som handläggare hos flera ideella organisationer, projektledare och som coach. Hon har också arbetat på arbetsförmedlingen, varit projektledare för arbetslöshets- och andra projekt och jobbat som projektkoordinator.


Med en bred arbetslivserfarenhet,  med arbete för många olika arbetsgivare och i många olika branscher, har Ylva stor erfarenhet av att komma in i nya sammanhang. Hon har lätt för att snabbt komma in i nya arbetsgrupper och nya konstellationer, för att så snabbt som möjligt börja arbeta mot målet.

Publikationer

Ylva är utbildad informatör och jobbar ofta och gärna med skrivande. Hon har skrivit böcker och skriver även på flera bloggar, samt artiklar till sajter som Företagande.se, Bokinspiration mfl och är mycket aktiv på sociala medier. Hon coachar även inom skrivande och redigerar andras texter.
Böcker
2015   Ny som ledare, e-bok som utkommer på BookBoon.com augusti 2015
2014   Livbåt för ledare - en guide till coaching i företag, Libers förlag.
           Skriven tillsammans med Anja Lindberg och Domenico La Corte.
2009   Grundbok i coachning - Domenico La Corte och Birgitta Granberg.
           Ylva gjorde lay-outen och satte boken. Under 2010 och 2011 gjordes även en
           engelsk och en spansk version av boken, även dessa lay-outades av Ylva. 
 

Utbildning

Ylva har läst kommunikationsvetenskap och sociologi vid Mittuniversitetet, pedagogik vid Stockholms Universitet och handikappkunskap vid Växjö universitet. Är diplomerad Personalassistent, har gått på Personalakademien vid Folkuniversitetet, samt flera kortare kurser inom personal och information, rekrytering och projektledning. Hon har också gått arbetsförmedlingens internutbildning Startlinjen, där gruppsykologi, arbetslivskunskap, juridik, sekretess mm ingick.

 

Som coach är hon Associated Certified Coach inom International Coach Federation och följer deras etiska riktlinjer. Vidareutbildad inom förändringscoachning, karriärcoachning, LivsSpindelcoachning och facilitering av grupper. Hon är certifierad inom Everything DiSC personlighetsinventarium.

 

Livserfarenheter

Ylva brukar beskrivas som en jordnära och grundad person som har lätt till skratt. I sitt dagliga arbete använder Ylva sina erfarenheter i mötet med människor, arbetsgrupper och elever. Hon säger: "Jag har fått insikter som jag gärna skulle dela med mig av - men jag har insett att varje människa måste göra sin egen resa. Det är en stor anledning till att jag arbetar med coachning och facilitering."

 

Hon har varit både ideellt engagerad inom och anställd av flera olika organisationer. Hon har bland annat jobbat ideellt som ambassadör och gruppledare för International Coach Federation i Stockholm (2008-2011).

 

Ett stort privat intresse är musiken går som en melodi genom hennes liv - körer, blåsorkestrar, punkband, rockband, soulband... Hon sjunger och spelar elbas och gitarr (och i undantagsfall ukulele) på hobbynivå.

 

Tillbaka