Nyheter om yehyeh

2015-08-15 E-boken Ny som ledare nu på BookBoons förlag.

Nu finns e-boken Ny som ledare publicerad hos BookBoons förlag. Under en period kommer boken att vara gratis att ladda ner! Klicka på boken kommer du direkt till nedladdningssidan hos BookBoon.

2015-04-15 Manus till e-boken Ny som ledare klart

Manus är klart, med god hjälp av mentorcoach Domenico La Corte och korrekturläsare/redigerare Anja Qvarfordt. Nu ska jag själv resa bort en period, sen tillkommer illustrationer, som görs av Maria Holmerin Nord på Formula Fri, och förlagets lay-out, korrektur osv. Beräknad utgivning i början av augusti.
 

2014-10-07 Ny e-bok på gång: Ny som ledare

Ylva Ekdahl har skrivit kontrakt med det engelska förlaget BookBoon om att skriva en e-bok på svenska med titeln Ny som ledare. Beräknad utgivning sommaren 2015. Boken kommer att bli cirka 60 sidor, kommer att vara gratis att ladda ner för läsaren och finansieras av annonser. (Läsaren får helt enkelt stå ut med några annonser.)
 

2014-02-01 yeh yeh börjar jobba med Jenny Ström, NPF-konsult

Jenny Ström arbetar med att föreläsa och sprida kunskap om neuropsykiatriska funktionsvariationer, som ADHD, Aspergers syndrom och autism. Jenny är en entusiasmerande föreläsare, utbildad IT-pedagog och expert på kognitiva hjälpmedel. Då hon själv har ADHD och Aspergers syndrom har hon ett stöd från arbetsförmedlingen för att kunna få hjälp med det som hon själv har svårigheter med. Ylva Ekdahl kommer att arbeta som personligt biträde och coacha och stötta Jenny i hennes eget företagande. 
 

2013-11-13 Snart lossnar det - seminarium på Kompetensmässan

Anja Lindberg, Domenico La Corte och Ylva Ekdahl håller ett annorlunda och roligt seminarium på Kompetensmässan: Många svenska företag försöker hantera finanskrisen genom att dra ner på personal och genom att hålla andan. De hoppas att allt snart ska återgå till det normala och att verksamheten ”snart ska lossna”. I det här roliga seminariet får du se dialogen mellan en ledare, en coach och den mäktiga marknaden. Läs mer här.

2013-06-17 Releaseparty för boken Livbåt för ledare - en guide till coaching i företag

Det är dags att klippa av slipsen på den gamla sortens ledare. I ett ledarskap för det 21:a århundradet finns inte plats för direktörer som pekar med hela handen. Alla medarbetare måste vara med, ta ansvar, vara kreativa och få en möjlighet att använda sina färdigheter till max på jobbet. Ylva Ekdahl, Anja Lindberg och Domenico La Corte har skrivit en guide till vad coachning är och hur ledare kan använda det för att skapa en effektiv, kreativ och framgångsrik organisation.

Boken släpptes i juni 2013 på Libers förlag. Vid releasefesten introducerade de det uppskattade konceptet trippelseminarium - tre miniseminarier under samma kväll med utgångspunkt från boken.

2013-06-13 Expressen: Byt karriär och satsa på drömjobbet

I artikeln Byt karriär och våga satsa på drömjobbet i Expressen ger Ylva Ekdahl 6 tips om hur du gör för att planera ett karrärbyte och går igenom för- och nackdelar.
http://www.expressen.se/halsa/byt-karriar-och-vaga-satsa-pa-dromjobbet/

2013-06-13 Intervju i CEO IDG

Ylva Ekdahl intervjuad av CIO IDG - webtidning för IT-chefer - om varför ett coachande ledarskap gör organisationen mer kreativ, effektiv och lönsam.
http://cio.idg.se/2.1782/1.512217/darfor-ska-du-vara-en-coachande-chef

2012-08-16 Tips om att våga byta jobb i Metro

Ylva Ekdahl ger tips i tidningen Metro om hur du vågar säga upp dig. Lägg upp en plan över hur du ska gå till väga. http://www.metro.se/metrojobb/sa-vagar-du-lamna-ditt-trakiga-jobb/EVHlhp!Ct6EJtUROLLAM/

2012-08-05 Direktörens död - ett coachande ledarskap för 21:a århundradet

Boken om coachning inne i organisationer är inne i slutfasen. För närvarande gör Ylva Ekdahl, Domenico La Corte och Anja Lindberg en sista genomgång och vässar texten. Den slutliga titeln är inte klar.

För att överleva den nya tidens globala marknad, med krav på stor flexibiltet, snabba förändringar och kreativitet, måste organisationer satsa på ett modernt ledarskap. Att komplettera med ett coachande ledarskap är en smart överlevnadsstrategi: det gör att medarbetarna mår bättre, får mer ansvar och ökar sina prestationer.

 

120515 Bok om coachning i organisationer

Tillsammans med Anja Lindberg och Domenico La Corte på Coachutbildnings Sverige AB skriver Ylva Ekdahl på en bok om coachning inne i organisationer. De har fått utgivningsavtal med Liber och boken beräknas komma ut vid årsskiftet.

 

En av Ylvas uppgifter har varit att intervjua Coachutbildnings samarbetspartners om hur de arbetar med coachning och hur det fungerar på deras företag. Det har resulterat i flera intressanta samtal med coacher bland annat på IKEA, Nordea, Logica och Oskarshamns Kärnkraftsgrupp.

120201 Ny skribent på Företagande.se

Ylva Ekdahl är ny skribent på webplatsen Företagande.se som riktar sig till företagare och den som vill starta eget. Där finns artiklar inom en mängd olika områden som har med företagande att göra. Ylvas första artikel riktar sig till dem med företag som växer och som ska anställa för första gången: läs artikeln här: http://www.foretagande.se/anstalla-for-forsta-gangen-tips-och-tricks/

120131 Transferföreläsning på Rönninge gymnasium

yeh yeh samarbetar med organisationen Transfer och genomför föreläsningar för gymnasieklasser. Ämnena kan vara varierande, den senaste på Rönninge gymnasium för blivande arbetsledare handlade om HR-avdelningen och arbetsledaren (vad kan HR hjälpa till med?). Tidigare föreläsningar har handlat om Konflikthantering, Gruppdynamik och Hur söka jobb.

Det är oerhört kul att föreläsa för ungdomar och ibland utmanande att hitta det som gör att  budskapet blir viktigt för dem.

111105 Ny blogg om att söka jobb

Kristian Borglund, känd arbetslivsjournalist från Metro, har tillsammans med ett 25-tal experter på arbetslivsfrågor och jobbsökande startat en ny blogg: NyttJobb-metoder. Bloggen är tänkt att ge goda råd och tips till jobbsökare och karriärbytare. Ylva Ekdahl är en av de som skriver på bloggen, hennes inlägg publiceras den 28:e varje månad.

www.NyttJobb-metoder.se

110909 LivsSpindelkonferens i Göteborg

Efter diplomering av de första utbildade coacherna som har rätt att arbeta med LifeSpider Systemyeh har yeh yeh börjat arbeta mer strukturerat med LivsSpindeln. En coachningsmetod som fokuserar på att kartlägga drivkrafter och sätta upp livsprojekt.

Fredag 9 september samlades den första gruppen LivsSpindelcoacher till en konferens i Göteborg för att diskutera hur vi ska fortsätta att arbeta tillsammans.

 

110902-03 ICF-konferens i Malmö

yeh yeh deltog i International Coach Federations konferens på Hilton hotell i  Malmö fredag-lördag 2-3 september. Närmare 160 coacher från främst Sverige, men även Danmark och Norge, samt några internationella gäster deltog. Konferensens tema var "Det handlar om dig" och fokus var främst på kompetensutveckling och diskussion om var branschen är på väg.

Ett mycket dynamiskt evenemang som gav många nya bekantskaper, nya idéer och nya kunskaper.

 

110202 Arbetsmarknaden lättar

Min och kollegan Nicole Appelbäck på Coacheliten upplever att arbetsmarknaden lättat. Vi har under de senaste veckorna haft många klienter som fått jobb. Stort grattis till dem, bra jobbat!

110103 Jobbcoachning i 100 knyck

När jag och min samarbetspartner Nicole Appelbäck på Coacheliten sammanfattar vår höst inser vi att vi haft väldigt många jobbcoachningsklienter. Vi är underleverantör (kompletterande aktör) till arbetsförmedlingen och arbetar med jobbsökande för att stötta i processen att söka jobb.

100830 ACC-certifiering

Efter över 100 klienttimmar, mentorcoachning och examination har det efterlängtade diplomet om certifiering till Associated Certified Coach anlänt från USA. Champagne!

100512 Metro Teknik: Så vinner du respekt på jobbet

Artikel med fyra tips från mig om vad du ska tänka på för att vinna respekt på jobbet.

Läs mer i Metro Teknik.

100120 Metro Teknik: Undvik fällorna - få jobb!

I Metro Teknik gav jag tips om vilka fällor man ska undvika om man vill ha jobb. Läs artikeln 5 no no:s från yeh yeh här.

091006 Jobbcoach på Berns salonger

Monster, den stora jobbsajten på nätet, höll jobbmässa på Berns salonger igår. Ylva Ekdahl var där som jobbcoach, sågs till och med i Rapport när jag coachade i den massiva kön utanför. Läs mer här.

090617 Chapter host ICF Stockholm

Ylva Ekdahl har blivit invald som chapter host för Stockholmsavdelningen av International Coach Federation!

Läs mer här.

090615 Ramavtal med arbetsförmedlingen

Akademikercoacherna har fötts! yeh yeh coach & konsult har skrivit samarbetsavtal med Coacheliten. Och tillsammans skriver vi ramavtal med arbetsförmedlingen. Vi kommer att arbeta med jobbcoachning till arbetssökande akademiker och högskoleutbildade. Läs mer här.

 

090505 Intervjuad på RoSoGo.com

Under vecka 21 är jag "the Coach on the Couch" på den nya internationella coach-websajten RoSoGo.com.  Där berättar jag lite om varför jag blev coach och vad som får mig motiverad.

Läs mer här.

090429 Ingen vinst, men minglat med näringsministern!

Nyföretagarcentrums Final Gala var en glittrig, festlig och rolig tillställning. Nalen var fullsatt och alla var på sitt bästa festhumör. Röda mattan var utrullad - och visst känns det speciellt att få gå in på ett sånt ställe på en röd matta! Läs mer här.

090405 Ylva nominerad på Nyföretagarcentrums Final Gala!

Jag vill dela med mig av en riktigt rolig nyhet! Jag har blivit nominerad till ett pris!

Nyföretagarcentrum avslutar Stockholmsdelen av sitt projekt ”Kvinnors företagande stärker Sverige” den 27 april med en stor galakväll på Nalen.

Maud Olofsson och andra prominenta personer från företagarvärlden kommer att delta. Under kvällen kommer pris att delas ut i tre olika kategorier - och till varje kategori har tre personer nominerats.
Jag har blivit nominerad i kategorin Rådgivning och jag och yeh yeh kommer att presenteras på storbildskärm precis som på Oscarsgalan. :-)  Och då infinner sig givetvis frågan: "Vad ska jag ha på mig?"

Läs mer om Final Galan här.